Ћирилица   /   Latinica   /   English
   
FENIX ART
Кинематографија
Републике Српске
Фотографија
Републике Српске
Стрип сцена
Републике Српске
Из свијета филма

Дариа Бузаковић, директор Краткофила

Можда је дошао прави тренутак да Ревија анимираних филмова полако прерасте у један фестивал Године и године искуства у организацији овакве врсте догадаја, иза којег стоји Асоцијација за визуелне умјетности "Fenix арт", показале су да су они у стању да ионесу неке од најбољих и најзанимљивијих анимираних остварења из региона и са међународне сцене. За ову годину, програм дефинитивно обећава одличне садржајне дам и то је још једна иницијатива да се скрене пажња на развој кинематографије у РС. Велики је иопринос "Fenix ариа" развоју културне сцене РС и, генерално, развоју анимираног филма, који је потпуно запостављен, заједно са осталим жанровима.

 Међународни фестивал кратког филма "Краткофил" и "Fenix арт" имају одличну сарадњу и више иницијатива које се међусобно, подржавају једни друге, позиционирају се некако да не представљају конкуренцију Хи проблем једни другима и то је нешто што Бањалуци треба. Ми очекујемо да ће од идуће године и власти РС препознати све то што годинама "Fenix арт" ради, стати иза њих и покмати да од тога направе традиционални јесењи фестивал анимираног филма.

  Оно што би сваки фестивал требало да урадље то да, поред промоције филма, на неки начин утиче на покретање филмске продукције. Планирамо да се до 2008. године већ произведу одредени домаћи кратки филмови, који ће имати премијеру на "Краткофилу 2008". То је наш директан допринос развоју кинематографије, односно поинод људима, којима је данас најтеже радити, новим талентима омогућити да доду до својих пројеката. Надам се да ће и будући фестивал анимираног филма утицати на покретање продукције анимираног филма у РС."
27. 10. 2007. Независне новине
Други о нама


Архив
Штампај Пошаљи пријатељу Назад
ГАЛЕРИЈА | ВИДЕО | ЛИНКОВИКОМЕНТАРИ | КОНТАКТ  
Дизајн и CMS: BTGport.net

Феникс © сва права задржана