Ћирилица   /   Latinica   /   English
   
FENIX ART
Кинематографија
Републике Српске
Фотографија
Републике Српске
Стрип сцена
Републике Српске
Из свијета филма

Филмски ритам

Бањалуци је потребно и не.опход.но сто висе дешавања из области филмске умјетности. Она јесте у граду на Врбасу на неким почецима, алл кад се ухвати један ритам, не хи требало да се испушта него да се ради све висе и висе. Према програму који ц'е понудити, Ревија документарног филма је нешто штоје дефинитивно треба Бањалуци и њеним граданима, јер су, што се тиле филма, дешавања кренула једна за другим, прати се један устаљени ритам. Мозда ће на тај ритмичан начин филмски фестивал опстати, јер то нису неке герила акције које ће се дешавати повремено.
У четири дана приказивања ревије филмова, биће приказани бисери документаризма. Публика ће имали прилику да види сјајне слвари, одличне приступе документарним филмовим и  при том да много ствари науче.

Одржавањем оваквих ревија скреће се пажња да филм као такав постоји и да треба да се ради.

Кроз публику која долази да посјећује такве ревије ствара се "критична маса" којаје неопходна за почетак. Сехи искрено морамо признати да смо на самим филмским почецима, иако живимо у добу високо развијене технологије. Бањалука дефинитивно прави пионирске кораке, њени филмски програми који ће касније развити на поиетку, и што висе оваквих догадаја допринијети развоју свијести о значају филма. Послије тога, слиједе лакши кораци у развоју кинематографије у граду на Врбасу.

Сваки филмски програм, био он ревијалног фестивалског профила је уско повезан у једној цјелини. Једно без другог не опстаје и само једно другом помаже. Негдје крајњи циљ и свих фестивала и свих ревија јесте да се покрене филмска продукција у овом дијелу БиХ.

Дариа Бузаковић   Независне новине


Други о нама


Архив
Штампај Пошаљи пријатељу Назад
ГАЛЕРИЈА | ВИДЕО | ЛИНКОВИКОМЕНТАРИ | КОНТАКТ  
Дизајн и CMS: BTGport.net

Феникс © сва права задржана