Ћирилица   /   Latinica   /   English
   
FENIX ART
Кинематографија
Републике Српске
Фотографија
Републике Српске
Стрип сцена
Републике Српске
Из свијета филма

Небодер без зидова

БАЊА ЛУКА  „Класици Загрeбачке школе цртаног филма" приказани су у четвртак у мултиплексу "Козара".
Публика је имала прилику да види и цртане филмове који су приказани 2004. годпне на Првом међународном фестивалу анимираног филма „Аниматска".те цртаће школе „Пиксел" из Сарајева.

Цртаћи класици изазвали су велики смијех код публике, поготово „ Heбодер",. Муха", „Љубитељи цвијећа" к „Зид".

Представљен је и рад сценаристе Стивена Пена. у режији Златка Гргића, Лутка снова", који је био у конкуренцији за „Оскара" за најбољи цртани филм. 

Ријеч је о причи у којој усамљени човјек у велефаду купује женску лутку у природној величини и понаша се као да су пар. Због тога је јавност шокирана, а цртаћ личи на причу о судбини несрећне љубави.

Приказанаје и тужна прича о слијепцу и његовом псу Ватрослава Мимице под називом ,Мала хроника". У вреви фада његов љубимац нестаје и гине под точковима аутомобила. Из публике су се чули коментари побунезбогкрајаприче: зашто је пас морао погинути?

Колорни цртани филм „Љубитељи цвијећа" Боривоја Довинковића говори о открићу које је одушевило свијет, о експлозивном цвијећу. Цвијеће које експлодира постаје манија и ствар друштвеног угледа. Публикаје била одушевљена.

Небодер" Јошка Марушића изазвао је велики смијех. Прича прати живот становника једног солитера, који нема ни зидова ни плафона, већ само једну вертикалну канализациону цијев и лифт. У овом низу смијешних ситуација многи из публике могли су препознати и себе, што је било и најзанимљивије.

У оквиру ове манифестације публика је имала прилику да види цртаће, који су приказани на Међународном фестивалу анимираног филма „Аниматека".

Ради се о цртаним фиiмовима „Мала Русија", .Велики анарх", „Фабула", „Душан" и другим. И аутори Школе анимираног филма „Пиксел" из Сарајева предсгавили су своје радове. Приказани су цртаћи „Бронхитис", „Ћело и спорт", „Смјешко бубњар" „Зечија посла" и други.

25.06.2005, Глас Српске


Други о нама


Архив
Штампај Пошаљи пријатељу Назад
ГАЛЕРИЈА | ВИДЕО | ЛИНКОВИКОМЕНТАРИ | КОНТАКТ  
Дизајн и CMS: BTGport.net

Феникс © сва права задржана