Ћирилица   /   Latinica   /   English
   
FENIX ART
Кинематографија
Републике Српске
Фотографија
Републике Српске
Стрип сцена
Републике Српске
Из свијета филма

Црно - бијели колач

Цртаћи из програма „Најбоље од нове продукцијс Загреб филма" приказани су у сриједу у мултиплексу „Козара". Приказани филмови су настали у периоду од 1996. до 2005. године.
„Временска бајка", на шаљив начин говори о једном херојском сату. Када његов газда заспи, лопов провали у кућу. Низом шаљивих сцена он покушава да пробуди газду, а не може да зазвони, јер је подешен на неко друго вријеме.

Највећу пажњу и одушевљење изазвали су цртаћи Даниeла Шуљића „Колач" и „Филм с дјевојчицом".
Овај аутор црта на тако једноставан начин и црнобијелом сликом кроз нама блиску причу говори о ономе што нас окружује.

„Колач" говори о рату за столом и борби за колач. Група људи неравномјерно подијели слављенички колач што доводи до правог сукоба за столом. Ова прича показује шта су људи способни учинити једни другима чак и за вријеме славља. У „Филму с дјевојчицом" приказано је са чим се све може срести „мали човјек" за само један дан. Кроз филм се поставља питање: да ли су ти различити доживљаји промијенили дјевојчицу?

Публику је највише зачудио филм „Ин дивиду" Никола Хјуита, који говори о растављању и састављању предмета и живих бића. Међу приказаних филмова био је и цртаћ „Љубимац" чији сценарио потписује Зоран Рајковић. Ради се о једноставном филму за дјецу, који говори о бакици и њеном вјерном
псу.

М. Ј., 24. 06. 05.,   Глас Српске


 


Други о нама


Архив
Штампај Пошаљи пријатељу Назад
ГАЛЕРИЈА | ВИДЕО | ЛИНКОВИКОМЕНТАРИ | КОНТАКТ  
Дизајн и CMS: BTGport.net

Феникс © сва права задржана