Ћирилица   /   Latinica   /   English
   
FENIX ART
Кинематографија
Републике Српске
Фотографија
Републике Српске
Стрип сцена
Републике Српске
Из свијета филма

Тиха ријека

ФИЛМ БАЊОЛУЧКОГ КИНО-АМАТЕРА ПРИКАЗАН НА ФЕСТИВАЛУ У БЕРЛИНУ

Документарни филм "Тиха ријека", бањолучког кино-аматера Горана Бараћа, приказан је у званичној конкуренцији Међународног фестивала аматерског филма Тицк8 - НОМОС 2007, који је одржан у Берлину.
У конкуренцији 104 пријављена остварења, снимљена на филмској траци "супер 8" формата, жири је Бараћево остварење сврстао међу 12 најбољих. Филмови у званичној, такмичарској конкуренцији - укључујући и "Тиху ријеку" - приказани су пред препуном салом престижног берлинског биоскопа "Вавилон".
Пријаве за учешће на једном од највећих и најцјењенијих свјетских фестивала аматерског филма ове године упутили су аутори из Wемачке, Аустрије, САД, Канаде, Велике Британије, Француске, Швајцарске, Шпаније, Португалије, Италије и Холандије, а остварење Горана Бараћа било је једино са простора бивше Југославије.
Иначе, мото овогодишњег Међународног фестивала аматерског филма Тицк8 - НОМОС био је "Осам минута на супер осмици". Према пропозицијама фестивала, пријављени филмови могли су да трају максимално осам минута, а сви они морали су да буду снимљени на филмској траци "супер 8" формата, у црно-бијелој техници или колору.
Ова светковина "непрофесионалне" седме умјетности окупила је све оне који нешто значе у свијету аматерског филма, као и произвођаче и дистрибутере филмске траке, камера, пројектора и осталог прибора.
А. Р.


-Кадрови из Тихе ријеке: Једини филм са простора бивше Југославије приказан у  Берлину
Филмска продукција


Архив
Штампај Пошаљи пријатељу Назад
ГАЛЕРИЈА | ВИДЕО | ЛИНКОВИКОМЕНТАРИ | КОНТАКТ  
Дизајн и CMS: BTGport.net

Феникс © сва права задржана