Ћирилица   /   Latinica   /   English
   
FENIX ART
Кинематографија
Републике Српске
Фотографија
Републике Српске
Стрип сцена
Републике Српске
Из свијета филма

Вијести

Резултати конкурса за развој филмског сценарија за 2010. годину
2010-02-26

На Конкурс за развој филмског сценарија за 2010. годину, који је расписан Одлуком в.д. директора Филмског центра Србије, 15. октобра 2009. године, приспеле су 92 пријаве.
 


-Редитељ Младен Ђорђевић

На основу утврђених критеријума и мерила за вредновање пројеката, комисија у саставу Срђан Кољевић, сценариста и редитељ, Саша Радојевић, сценариста и редитељ и Владимир Перишић, редитељ и сценариста, направила је ранг листу изабраних пројеката на основу које је Управни одбор, на седници одржаној 23. фебруара 2010. године, донео Одлуку да се подрже следећи пројекти:

„Кад се удах стрефи мене туга“ Тање Брзаковић, „Звезда“ Александра Давића,. „Призори из живота породице Поповић“ Младена Ђорђевића, „Босонога“ Мине Ђукић, „Панама“ Павла Вучковића, „Варвари“ Бобана Јевтића и Ивана Икића, „Салто мортале“ Дејана Зечевића, „Време чуда” Срђана Драгојевића, „Сербише фројнд“ Небојше Пајкића.

Износ конкретне финансијске подршке биће накнадно одређен у зависности од укупно расположивих средстава за подршку кинематографији у буџету за 2010. годину.

Млади редитељ Младен Ђорђевић је добио средства за свој наредни филм који са великом жељом и нестрпљењем очекујемо. Његов претходни филм је изазвао бурне реакције, а ДВД са додацима, како се снимао филм би требало крајем месеца да се нађе у продаји.

www.filmske-radosti.com

Архив
Штампај Пошаљи пријатељу Назад
ГАЛЕРИЈА | ВИДЕО | ЛИНКОВИКОМЕНТАРИ | КОНТАКТ  
Дизајн и CMS: BTGport.net

Феникс © сва права задржана