Ћирилица   /   Latinica   /   English
   
FENIX ART
Кинематографија
Републике Српске
Фотографија
Републике Српске
Стрип сцена
Републике Српске
Из свијета филма

Вијести

Позив за сценарије за кратки филм у оквиру пројекта European short pitch
2010-05-21


Палунко и Ниси МАса расписују позив за сценарије за кратки филм у оквиру пројекта  European short pitch.

Позив је отворен ауторима старим од 18 до 28 година, тема је отворена, а аутори одабраних сценарија судјеловат ће у двије једнотједне радионице у оквиру пројекта European short pitch у француском граду Moulin d’Andé.

Традиционални натјечај за сценарије кратког филма у организацији Ниси Масе, европске мреже филмских иницијатива младих, ове године замјењује отворени позив ауторима из чак 23 европске земље за судјеловање у European short pitch радионици. Укупно 25 аутора, одабраних кроз два круга селекције, током сијечња и ожујка 2011. године провест ће два интензивна радна тједна са групом етаблираних међународних стручњака из поља сценаристике након чега ће своје пројекте презентирати пред одабраним европским продуцентима и дистрибутерима. Дио трошкова смјештаја и пријевоза за судионике покрит ће Ниси Маса, а сваки ће од судионика платити партиципацију у висини од 500 еура.

Еуропеан схорт питцх покренут је 2007. године од када је у његовом оквиру продуцирано осам кратких филмова, од којих су неки представљени и на филмском фестивалу у Цаннесу. Као што је био случај и са протеклим издањима – у жиријима ће сједити млади сценаристи. Тако ће, на локалном нивоу, у Хрватској, о националним побједницима одлучивати Филип Перузовић, Ведрана Клепица и Хрвоје Жупарић, студенти Академије драмске умјетности у Загребу, те побједници прошлогодишњих издања натјечаја. Такођер, за награде на националном нивоу побринут ће се Палунко и Хрватски филмски савез који ће и ове године посебно наградити ауторе три најбоља домаћа сценарија књигама, претплатом на Хрватски филмски љетопис те годишњим исказницама за филмске програме у кину Тушканац.

Сценарији који се пријављују морају бити оригинални (не смије се радити о адаптацијама или прерадама постојећих дјела), могу бити написани на било којем од службених језика натјечаја (дакле и на хрватском), те не смију садржавати више од 20 000 знакова (укључујући интерпункцију и размаке).

Позив је отворен до 31. јула 2010. Правилник можете пронаћи овдје ( www.filmski-programi.hr/palunko/page.php?id=1 ), а пријавницу овдје ( https://sites.google.com/site/rulescallforscript2010/ ).

Преузето од www.filmske-radosti.com

 

Архив
Штампај Пошаљи пријатељу Назад
ГАЛЕРИЈА | ВИДЕО | ЛИНКОВИКОМЕНТАРИ | КОНТАКТ  
Дизајн и CMS: BTGport.net

Феникс © сва права задржана